Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Budinca de vara

Budinca de vara

Este perioada ideala pentru a face budinca de vara. Budinca de vara merita incercata, dupa aceasta reteta traditionala. Se face simplu, este gustoasa, arata bine si este cu totul speciala. cantitatea de fructe necesara este destul de mare. Pentru o budinca reusita ai nevoie de 1,5-2 kilograme de fructe, dar partea buna este ca poti sa folosesti orice fel de fructe rosii, proaspeta sau congelate.
Fructele congelate se folosesc numai dupa ce sunt dezghetate (cel mai bine lent, in frigider). Pastreaza sucul de la fructele decongelate.

Ingrediente

8 felii de paine alba, de cateva zile
1,5 kilograme de amesteca de fructe rosii (capsuni, zmeura, cirese, coacaze rosii si negre, mure, afine)
O ceasca mica de apa (daca folosesti fructe proaspete)
6-7 linguri de zahar
O lingura de zahar vanilat
Frisca sau crema de vanile pentru servit

Preparare

→ Pregateste fructele. Cele mari trebuie taiate in doua, cele congelate trebuie dezghetate. Scoate samburii, daca este cazul.
→ Sucul de la fructele congelate, apa, zaharul vanilat si zaharul se pun la fiert impreuna.
→ In sosul format pune fructele. Cele mai tari la inceput, si pe rand urmatoarele, pana cand le pui pe toate.

→ Ultimele sunt cele moi (capsuni si mure). Adauga putina apa, numai daca sosul scade. Mixul de fructe trebuie sa aiba sos, iar fructele sa se inmoaie usor.
→ Cand toate fructele sunt puse in vas, da focul mic si lasa-le sa fiarba 3-5 minute. Da deoparte, strecoara fructele si pastreaza sosul.
→ Pune sosul din nou pe foc (mic) 10-15 minute, pana cand se leaga usor.
→ Unge cu putin unt o forma de budinca. Taie coaja feliilor de paine. Inmoaie fiecare bucatica de paine in sos (racorit in prealabil) si imbraca cu miez de paine tot vasul. Pastreaza cateva bucati de paine pentru partea de sus a budincii.

→ In gaoacea formata pune fructele scurse. Sigileaza cu painea ramasa.
→ Pune alte cateva linguri de sos si lasa budinca la rece peste noapte sau cel putin 4 ore.
→ Budinca de vara se serveste rasturnata, decorata cu frunze verzi, frisca sau crema de vanilie. Este foarte buna cu inghetata de vanilie.

 


Lasă un răspuns

Sus