Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bulgare de vanilie

Bulgare de vanilie

Ingrediente: 2 cani cu faina, 1 cana cu fulgi de ovaz, 2 linguri cu praf de copt, 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu, ½ lingurita cu sare, ¼ lingurita cu nucsoara, ½ cana cu unt (la temperatura camerei), 1 cana cu zahar, 2 oua, 1 lingurita cu esenta de vanilie, 2 banane piure, ¾ cana cu lapte batut

Pentru inghetata: 1 plic pudra de scortisoara, 1 plic praf inghetata de vanilie

  • Pasul 1: Amesteca fulgii de ovaz cu faina, praful de copt, sarea si nucsoara.
  • Pasul 2: Intr-un alt vas, amesteca cu mixerul untul si zaharul.
  • Pasul 3: Adauga ouale si esenta de vanilie si bate bine, pana ce compozitia devine spumoasa.
  • Pasul 4: Adauga restul ingredientelor (bananele pasate, laptele), amestecand usor dupa fiecare, ca sa se incorporeze bine.
  • Pasul 5: Pune aluatul intr-o tava unsa si baga-l la cuptor, la temperatura mare, 35-40 de minute sau pana cand nu se mai lipeste de scobitoare.
  • Pasul 6: intre timp, prepara inghetata dupa instructiunile de pe plic si pune-o la congelator.
  • Pasul 7: Taie aluatul gata copt si racit cu forme rotunde (cu margini ascutite) ca sa obtii biscuti.
  • Pasul 8: Serveste cate un biscuit cu o cupa de inghetata de vanilie, peste care presari scortisoara.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus