Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bulionul de casa – simplu, delicios si sanatos

Bulionul de casa – simplu, delicios si sanatos

  • Portii: 10 borcane de 400 g
  • Timp de preparare: 4 ore
  • Dificultate: simpla

Ingrediente: 10 kg rosii coapte + 2 linguri de sare.

Mod de perparare

Spala bine rosiile si zdrobeste-le cu mana. Pune-le la fiert intr-o oala mare si smaltuita, dar nu direct pe flacara, ca sa nu se prinda de fundul vasului, ci pe o tabla mare. Amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand rosiile s-au fiert, strecoara-le printr-o sita adanca, ca sa elimini cojile si o parte din samburi. Pune din nou pasta la fiert cu sare, inca doua ore sau mai mult, in functie de consistenta dorita. Pune borcanele intr-un vas cu apa calda, tot pe foc, si toarna in fiecare cate un deget de pasta. Lasa vreo 5 minute sa se infierbante si apoi umple-le. Leaga borcanele si da-le din nou la fiert, in apa, o jumatate de ora. Lasa-le sa se raceasca intr-o patura pana dimineata.

Trucuri

  • Foloseste rosii mici si moi, pentru ca sunt cele mai coapte. Chiar daca au coaja plesnita, oricum o vei indeparta. Aceste rosii lasa cea mai multa zeama.
  • Evita sa iei rosii mari, pentru ca pot fi necoapte in mijloc.
  • Opareste-le putin in apa clocotita – se curata mai usor de coaja.
  • Pune cratita la fiert pe o tabla – astfel, sucul de rosii nu se va prinde de fundul cratitei.


Lasă un răspuns

Sus