Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Calzone de primavara

Calzone de primavara

  • 300 g spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov, 4 rosii
  • 50 g telemea
  • 50 g unt
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei
  • cimbru proaspat
  • sare
  • cascaval uscat ras
PENTRU ALUAT

  • 500 g faina
  • 1 lingurita rasa cu drojdie uscata
  • 2 linguri cu ulei
  • ½ lingurita cu sare
  • 250 ml apa

PASUL 1 Desfa drojdia in putina apa calda si amestec-o cu o mana de faina. Lasa plamadeala la dospit cinci minute, apoi adauga restul de faina, apa, uleiul si sarea. Framanta bine si lasa la crescut 15 minute.

PASUL 2 Pune uleiul la incins cu putin unt si caleste repede morcovul ras, ceapa tocata marunt, rosiile cubulete, usturoiul pisat si spanacul tocat. Cand s-au inmuiat, mai adauga unt, sare si cimbru. Lasa sa scada bine.

PASUL 3 imparte aluatul in patru si modeleaza fiecare bucata pe rotund (diametru 30 cm). Pune umplutura pe jumatatea fiecarei bucati, iar deasupra presara branza.

PASUL 4 Adu cealalta parte peste si uneste-le rasucind marginile. Pune calzone pe tava unsa. Presara cascaval, da la cuptor 15 minute, pana cand se rumenesc frumos.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus