Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Calzone vegetal

Calzone vegetal

Portii: 2 | Timp: 40 min | Dificultate: simpla

Ingrediente:

  • 5 fire de sparanghel
  • 5 oua fierte
  • 200 g mozzarella
  • 2 linguri cu smantana

Pentru blat:

  • 250 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • ½ lingurita cu zahar tos
  • 1 lingurita cu sare

PASUL 1: Amesteca drojdia cu o lingura cu faina, 3-4 linguri cu apa calda si zahar pana obtii o pasta.

PASUL 2: Acopera, lasa sa creasca putin.

PASUL 3: Separat, cerne faina. Pune in mijloc maiaua crescuta, uleiul, restul de apa si sarea.

PASUL 4: Framanta usor toate aceste ingrediente, pana obtii un aluat moale, dar elastic.

PASUL 5: Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

PASUL 6: Intinde aluatul intr-o foaie.

PASUL 7: Unge o jumatate de blat cu smantana si pune cubulete de mozzarella, ou fiert si sparanghelul oparit.

PASUL 8: Acopera cu cealalta jumatate, preseaza bine pe margine si rasuceste usor.

PASUL 9: Lasa la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute si vei avea un calzone de invidiat.

  • Sugestie: Ca sa fii sigura ca marginile blatului se lipesc intre ele, unge-le cu apa rece.


Lasă un răspuns

Sus