Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cartofi umpluți

Cartofi umpluți

cartofi umpluti

Te-ai săturat de eternele feluri de preparare a cartofilor – prăjiți sau piure? Iată o rețetă cu care îți vei uimi familia și musafirii: cartofi umpluți.

Ingrediente

4 cartofi albi
2 linguri de muștar
2-3 linguri de smântână
1 cățel de usturoi
25 g brânză Emmental
25 g brânză Gruyère (sau cașcaval)
1 cub de unt
2 linguri de ulei
sare, piper alb
ceapă

Mod de preparare

Fierbe cartofii în coajă 25-30 de minute, lasă-i să se răcească, apoi taie-i în două. Toacă în cubulețe doi cartofi și pune-i într-un castron. Amestecă-le cu brânza Emmental tăiată tot în cubulețe. Adaugă muștarul, sarea, piperul și amestecă totul, ca să se întrepătrundă aromele. Separat, zdrobește usturoiul în mojar și adaugă smântâna. Încălzește un pic jumătățile de cartof rămase, apoi ornează-le cu câte o lingură din compoziția de cartofi și muștar, brânză Gruyère rasă și câte un moț de smântână.

Tu ce rețete de cartofi umpluți știi? Împărtășește-le cu noi, aici, într-un comentariu, sau pe pagina de Facebook.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images


Lasă un răspuns

Sus