Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cartoful – voluminos, dar sanatos

Cartoful – voluminos, dar sanatos

 

  • Cartoful este un aliment de baza, hranitor, care contine elemente nutritive si se foloseste la prepararea multor feluri de mancare sau la garnituri pentru alte preparate.
  • Inainte de preparare, cartofii curatati de coaja se pun imediat in apa rece, pentru a nu se innegri, si se taie doar in momentul pregatirii. Altfel, o parte din substantele lor minerale trec in apa, iar cartofii se vor sfarama la prajit sau la fiert.
  • Cand avem cartofi incoltiti, acestia trebuie curatati bine, inlaturand o portiune mai groasa din coaja, impreuna cu urmele de incoltire si partile innegrite sau inverzite. In caz contrar, daca nu sunt curatati bine, cartofii consumati pot produce intoxicatii. Acestea sunt produse de o substanta puternic otravitoare numita solanina, care se formeaza in jurul partilor incoltite.
  • Cartofii „in coaja” nu se sfarama daca, inainte de a-i pune la fiert, sunt unsi cu ulei in care se dizolva un varf de cutit de sare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns