Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > (P) Câștigă cu Unisol o supertabletă!

(P) Câștigă cu Unisol o supertabletă!

Unisol cu unt

Când eram copil, mă fascinau prăjiturile de cofetărie, dulci și colorate, cu fondant pe deasupra. Eram client fidel al unei cofetării mici, de cartier, și îmi plăcea să admir, cu fiecare ocazie, vitrina ei plină de prăjituri înghesuite, care parcă te rugau cu lacrimi de sirop, să le cumperi mai repede. Iar eu eram salvatoarea lor! Dar nu întotdeauna.

Trădarea venea de fiecare dată când acasă cineva pregătea prăjituri. Mirosul care ajungea în fiecare cameră, așteptarea ore întregi, lângă aluatul lăsat la crescut și, apoi, în fața cuptorului și posibilitatea de a cere mai multă frișcă sau o lingură în plus de cremă de ciocolată întreceau bucuria oricărei prăjituri cumpărate. Turtele coapte servite cu gem sau cornulețele erau nelipsite în primii ani ai copilăriei, urmând ca, an după an, noi deserturi să apară pe mesele noastre: gogoși din făină proaspăt cernută, frământată cu drojdie și ouă de țară, checul pufos al mamei, nucile umplute cu cremă de cacao sau tortul, prezent la orice onomastică, ne făceau pe toți să cerem și a doua porție.

Mi-am dat silința. Am încercat și eu, urmând îndeaproape rețetele moștenite de la generație la generație, și au ieșit bune, dar niciodată atât de bune și niciodată din prima. Mai presus de rezultatul delicios din farfurie sunt, însă, timpul petrecut împreuna cu familia și bucuria de a alege ingredientele de calitate, secrete sau mai puțin secrete, specifice fiecărei gospodine. Din fericire, n-a fost nevoie să înlocuiesc prea multe dintre ele. Poate doar untura cu care cu care mama frământa aluaturi.

Votează prăjitura preferată și câștigă o supertabletă. Detalii aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus