Esti aici

Cataif

Ingrediente:

  • 250 g fidea foarte, foarte subtire
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • coaja de lamaie
  • 75 g unt
  • 500 g frisca

PASUL 1 Ungi tava cu unt din belsug, sa ramana strat. Pui apoi fi deaua, astfel incat stratul sa nu fi e nici prea subtire, nici prea gros.
Dai la cuptor 10-15 minute.

PASUL 2 Intre timp, faci un sirop din zahar, apa si arome. Cand fideaua s-a copt, torni deasupra siropul astfel incat sa acopere fi deaua.

PASUL 3 Apesi cu grija, cu dosul furculitei, ca sa se uniformizeze stratul. Apoi tai usor patrate potrivite. Dai la cuptor, la foc potrivit, inca 15-20 de minute.

PASUL 4 Montezi acum cataiful: un patrat de fidea, frisca in strat gros, iarasi fidea si din nou un mot de frisca.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus