Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce alte bunatati poti face din coca de cozonac?

Ce alte bunatati poti face din coca de cozonac?

  • Portii: 8
  • Calorii: 405
  • Timp: 55 minute
  • Dificultate: simpla

Ingrediente:

–> aluat de cozonac

–> 1 borcan cu gem

–> 100 g nuci

–> zahar pudra

Pentru umplutura:

500 g branza dulce + 1 lamaie + 100 g stafide + 2 oua + 2 linguri cu zahar + 2 pliculete cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

1. Intr-un castron, trece branza printr-o sita. Adauga ouale batute bine cu zaharul si cu zaharul vanilat.

2. Adauga stafidele si coaja de lamaie si lasa compozitia la rece timp de cateva minute.

3. Intinde aluatul de cozonac si taie patrate mai mari. Pe jumatatea din patrate, pune cate o lingura cu gem amestecat cu nuci tocate sau migdale si, pe cealalta jumatate, pune cate o lingura cu amestecul de branza.

4. Pliaza aluatul si apasa usor pe margini ca sa nu iasa umplutura. Asaza pachetelele intr-o tava unsa cu ulei sau unt si coace-le in cuptor la foc moderat, timp de 40-45 de minute.

5. Dupa ce pachetelele s-au racorit putin, pudreaza-le cu zahar pudra.

  • Portii: 8
  • Calorii: 350
  • Timp: 40 minute
  • Dificultate: simpla

Ingrediente:

–> aluat de cozonac

–> 250 g zahar

–> 2 albusuri

–> 1 lamaie

–> 100 g nuca tocata

–> ulei

Mod de preparare:

1. Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasa, apoi taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar.

2. Lasa sa creasca cel putin 30 de minute, la foc caldut. Rumeneste gogosile in baie de ulei, apoi scoate-le pe hartie absorbanta.

3. Intr-un castron, bate albusurile cu zaharul pana se topeste. Adauga zeama de lamaie si freaca pana obtii o crema groasa.

4. Unge gogosile cu aceasta glazura si presara deasupra nuca tocata. Poti umple gogosile si cu gem sau dulceata, folosindu-te de un sprit.

  • Portii: 8
  • Calorii: 435
  • Timp: 65 minute
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

–> aluat de cozonac
–> 300 g unt
–> 400 g zahar
–> 2 pliculete cu zahar vanilat
–> 1 cana cu nuca macinata
–> 100 g stafide
–> 400 ml lapte
–> 150 g zahar pudra
–> 1-2 linguri cu zeama de lamaie

Mod de preparare:

1. Din aluatul de cozonac, intinde o foaie potrivit de groasa si unge-o cu untul frecat.

2. Presara desupra 200 g de zahar, zaharul vanilat, nuca macinata si stafidele. Ruleaza cu mare grija, dupa care taie felii de 4-5 cm grosime.

3. Asaza melcii astfel obtinuti intr-o tava unsa si tapetate cu faina. Ai grija sa nu-i pui foarte aproape unul de altul, ca sa nu se lipeasca intre ei. Lasa-i la dospit cateva minute, dupa care coace-i la foc moderat, aproximativ 45 de minute.

4. Intre timp, fierbe laptele cu restul de zahar. Cand melcii sunt aproape gata, toarna laptele indulcit si lasa-i in cuptor inca cinci minute.

5. Freaca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Unge apoi melcii cat sunt calzi.

  • Portii: 8

 

  • Calorii: 325

 

  • Timp: 50 minute

 

  • Dificultate: medie

Ingrediente:

–> aluat de cozonac

–> 400 g fructe de padure (congelate)

–> 2-3 linguri miere

–> zahar pudra

Mod de preparare:

1. Din aluatul de cozonac, formeaza bile de dimensiunea unui ou micut.

2. Apasa cu degetul in mijloc pana cand in aluat se formeaza o gropita. Umple locul cu fructe decongelate si modeleaza din nou bila, pana cand fructele se acopera complet cu coca.

3. Pune bilele astfel obtinute in formele pentru briose, pe care le-ai tapetat cu hartiute speciale de briose.

4. Coace briosele la foc moderat, timp de aproximativ 35-40 de minute. Lasa-le sa se raceasca si apoi pudreaza-le cu zahar sau unge-le cu putina miere.


Lasă un răspuns

Sus