Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu 1 pachet de biscuiti

Ce poti gati cu 1 pachet de biscuiti

Prajitura cu branza

  • 1 pachet de biscuiti simpli (150g)
  • 60 g unt
  • 300 g crema de branza
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 150 g zahar
  • 1 lamaie
  • 3 oua

Zdrobeste biscuitii cu un sucitor. Toarna peste ei untul topi si amesteca pana cand untul esta bsorbit complet de biscuiti. Tapeteaza fundul unei forme de tort cu pereti detasabili. Las-o la rece 10-15 minute.

Separat amesteca energic crema de branza, branza de vaci, zaharul, putina coaja si zeama de lamaie. Incorporeaza ouale unul cate unul, iar la final, adauga smantana. Compozitia astfel obtinuta,, rastoarn-o peste blatul de biscuiti. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ o ora si jumatate. Dupa ce s-a racorit, las-o la frigider 3-4 ore.

Bomboane de ciocolata

  • 1 pachet de biscuiti simpli (150g)
  • 125 g unt
  • 50 g stafide
  • jumatate de cescuta cu rom
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta vanilie

Topeste 100 g ciocolata cu unutul la bain-marie. Adauga zaharul vanilat si o lingurita cu esenta de vanilie.

Toarna amestecul de ciocolata peste biscuitii zdrobiti cat mai fin. Amesteca bine, dupa care incorporeaza stafidele inmuiate separat in rom. Cu palmele umede, modeleaza bilute si tavaleste-le prin restul de ciocolata rasa. Lasa la rece minimum trei, patru ore. In mijlocul fiecarei bomboane pune cate o aluna sau visine din visinata.

Salam de biscuiti

  • 1 pachet de biscuiti
  • 250 g zahar
  • 100 g margarina
  • 300 g rahat
  • 200 g nuca
  • 250 ml apa
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom

Zdrobeste biscuitii cu sucitorul sau trece-i prin masina de tocat. Rahatul taie-l cat mai marunt. Intr-un castron, topeste zaharul, ciocolata, apa, cacaua si margarina. Adauga romul, rahatul si biscuitii.

Compozitia astfel obtinuta, rastoarn-o peste o folie stropita cu putina apa rece. Ruleaza usor, dandu-i o forma de salam de biscuiti, si lasa la rece trei ore. Taie in felii potrivit de groase.


Lasă un răspuns

Sus