Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu o conserva de ton?

Ce poti gati cu o conserva de ton?

O conserva de ton te poate salva atunci cand vrei sa pregatesti ceva rapid, bun si mai… altfel. Iata cinci idei!

Sandvis-floare

  • 1 conserva cu ton bucati
  • cateva discuri din orez expandat
  • o mana de frunze de spanac
  • 1-2 castraveti
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
Pentru crema de branza:

  • 200 g branza de vaci
  • o felie de telemea
  • 3 linguri cu smantana
  • sare

Trece branza de vaci printr-o sita deasa impreuna cu telemeaua rasa. Amesteca energic cu smantana pana cand obtii o crema omogena. Potriveste gustul de sare.

Unge discurile din orez expandat cu crema de branza din belsug. Pune pe fiecare disc cateva frunze de spanac, bucati de ton si felii de castravete, rosie si ceapa.

Aceste sandvisuri sunt ideale pentru pranzul de la serviciu sau la micul dejun.

Salata multicolora

  • 1 conserva cu ton bucati
  • 100 g paste tip spirala
  • o jumatate de ardei gras galben
  • 1 salata creata
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • sare

Fierbe pastele si pune-le intr-un bol. Adauga salata rupta in fasii, ardeiul taiat bastonase, rosiile si ouale fierte si taiate in felii.

Pune tonul, pe care l-ai scurs si l-ai zdrobit putin cu furculita. Presara pastele cu sare si stropeste-le cu ulei de masline. Amesteca totul si lasa la rece 30 de minute.

Paste aromate

  • 1 conserva cu ton bucati
  • 400 g tagliatele
  • 5 ciuperci
  • 5 rosii cherry
  • 1 lingurita cu unt
  • patrunjel
  • busuioc
  • sare

Inabusa ciupercile in unt. Adauga rosiile si lasa pe foc cateva minute. Adauga pastele fierte si scurse. Pune tonul, amesteca usor si aromatizeaza cu patrunjelul si busuiocul tocat fin. Serveste o portie savuroasa de paste cu ton.

Rulouri pufoase

  • 1 conserva cu ton bucati
  • 6 oua
  • 100 g telemea
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu apa minerala
  • marar
  • o jumatate de lamaie
  • sare

Bate ouale cu sare si apa minerala. Adauga marar si cubulete de branza si coace doua, trei omlete pufoase. Amesteca tonul scurs si zdrobit cu marar si ceapa tocata, apoi stropeste-l cu zeama de lamaie. Repartizeaza pe fiecare omleta compozitia de ton si ruleaza usor.

Chiftele de ton

  • 1 conserva cu ton bucati
  • 1 ou
  • porumb din conserva
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • 50 g pesmet
  • marar
  • ulei
  • sare

Amesteca tonul zdrobit cu ceapa calita. Adauga painea inmuiata in apa si stoarsa, boabele de porumb, oul, sarea si mararul tocat fin. Modeleaza chiftele, tavaleste-le prin pesmet si rumeneste-le. Serveste-le cu legume.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus