Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu o cutie cu porumb

Ce poti gati cu o cutie cu porumb

Corabioare cu salata de tonhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/14/corabioare-1.png

  • 3 linguri cu porumb
  • 1 cutie cu ton bucati
  • 1 lipie libaneza
  • 1 frunza de salata sau frunze de rucola
  • 2 linguri cu maioneza
  • 1 lingurita cu smantana
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • sare

Scurge tonul si paseaza-l cu furculita. Adauga porumbul si maioneza amestecata cu smantana.

Stropeste cu zeama de lamaie si potriveste gustul de sare. Lasa la rece cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.

Desfa lipia pe jumatate si umple-o cu salata de ton, dar nu inainte de a aseza frunza de salata sau rucola.

Supa groasa de pui http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/14/supa-1.png

  • 2 piepti de pui
  • 3 linguri cu porumb
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita cu faina
  • patrunjel
  • sare

Spala carnea si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce a fiert, scoate carnea pe o farfurie si tai-o cubulete.

In zeama ramasa, pune la fiert ceapa tocata fin. Dupa ce a dat in cateva clocote, adauga cartofii si radacina de patrunjel taiate cubulete.

Cand legumele au fiert, adauga ardeiul taiat marunt si boabele de porumb. Pune cubuletele de carne si incorporeaza usor smantana amestecata cu faina. Lasa cateva minute pe foc si aromatizeaza cu patrunjel tocat fin.

De cele mai multe ori, folosim porumbul din cutie la prepararea salatelor, in care adaugam doua, trei linguri.

Hai sa-l folosim pe tot in retete delicioase. Iata ideile noastre:

Tocanita picantahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/14/tocanita.png

  • 3 linguri cu porumb
  • 500 g amestec de carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri cu fasole fiarta
  • 1 cescuta cu vin alb
  • 1 cescuta cu suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • coriandru
  • ulei
  • sare
  • piper

Taie ceapa marunt si caleste-o. Adauga carnea tocata, un praf de sare si las-o sa se inabuse. Din cand in cand, stropeste cu vin si putina apa.

Cand carnea este patrunsa, toarna sucul de rosii, adauga ardeiul tocat, boabele de fasole, porumbul si putin coriandru.

La final, potriveste gustul de sare si piper, pune ardeiul iute tocat fin si lasa sa dea in cateva clocote.

Chiftele de legumehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/14/chiftele-2.png

  • 2 linguri cu porumb
  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi fierti
  • 1 ardei gras
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 legatura de marar
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper

Intr-un castron, paseaza cartofii fierti. Adauga porumbul, ceapa si ardeiul taiat marunt, mararul tocat fin, morcovul si dovleceii curatati si dati pe razatoare.

Incorporeaza doua linguri cu faina si oul batut cu un praf de sare si piper. Din compozitia astfel obtinuta, ia cu lingura si modeleaza chiftele si tavaleste-le usor prin restul de faina.

Rumeneste-le in baie de ulei. Scoate-le pe hartie absorbanta si serveste-le alaturi de salata de sezon sau castraveti acri.


Lasă un răspuns

Sus