Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu o cutie de pateu?

Ce poti gati cu o cutie de pateu?

Rulada cu branza

  • 300 g pateu de ficat de porc
  • 200 g branza de vaci
  • 75 g branza gorgonzola
  • 100 g smantana
  • 1 lingura cu unt

Amesteca branzeturile cu smantana. Freaca pateul cu untul si lasa-l la rece, timp de o ora. Intinde-l peste o folie, iar deasupra pune crema de branza. Ruleaza indepartand cu grija folia si serveste imediat.

Cornuri rapide

  • 300 g pateu de ficat de porc
  • 1 pachet cu foi de placinta
  • 3-4 castraveti murati
  • 100 g margarina

Taie castravetii marunt si amesteca-i cu pateul. Unge foile cu margarina topita. Taie triunghiuri si pune la baza o lingura cu umplutura. Ruleaza si coace cornurile la cuptor, timp de 30 de minute.

Trigoane din clatite

  • 300 g pateu de ficat de porc
  • cateva clatite
  • 1 ceapa
  • 200 g urda
  • 1 legatura de marar

Freaca pateul cu ceapa tocata fin si urda cu mararul tocat. Unge clatitele cu pateul si urda. Impacheteaza-le in forma de trigon si serveste-le imediat, cel mai bine alaturi de un pahar cu bere.

Oua umplute

  • 300 g pateu de ficat de porc
  • 8 oua fierte
  • 2 linguri cu mustar
  • 1 lingura cu smantana
  • sare

Curata ouale, taie-le pe jumatate, pe lungime, si scoate galbenusurile. Zdrobeste galbenusurile si adauga pateul, mustarul si smantana. Potriveste gustul de sare si umple ouale. Serveste-le ca atare sau cu rosii cherry.

Chec cu prune uscate

  • 300 g pateu de ficat de porc
  • 1 piept de pui
  • cateva prune uscate
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • sare
  • piper

Pasul 1: Spala carnea si pune-o la fiert in apa cu sare, o ceapa si un morcov.

Pasul 2: Dupa ce a fiert, taie carnea cat mai marunt sau trece-o prin masina de tocat.

Pasul 3: Intr-un castron, amesteca bine carnea cu pateul. Incorporeaza ouale batute cu un praf de sare si piper si o lingura cu apa. Adauga prunele taiate cubulete.

Pasul 4: Compozitia astfel obtinuta asaz-o intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.

Pasul 5: Lasa la cuptor, timp de 30-35 de minute. Taie checul in felii mai grosute, dupa ce s-a racorit.


Lasă un răspuns

Sus