Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu o sticla de suc de rosii?

Ce poti gati cu o sticla de suc de rosii?

Tochitura taraneasca

  • 150 ml suc de rosii
  • 500 g carne tocata
  • 2 carnati afumati
  • 1 cana cu fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cescuta cu vin
  • 2 linguri cu boabe de porumb
  • ulei, sare, piper

Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei impreuna cu morcovul. Adauga carnea tocata si lasa sa se inabuse bine. Din cand in cand, stropeste cu vin.

Cand carnea este bine patrunsa, pune rondele de carnati rumenite separat, porumbul si boabele de fasole fierte in apa cu sare.

Toarna sosul de rosii si potriveste gustul de sare si piper. Lasa la cuptor sa dea in cateva clocote. La final, aromatizeaza cu putin cimbru verde sau rozmarin.

Supa de morcovi

  • 250 ml suc de rosii
  • 4 morcovi
  • 100 g masline
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lamaie
  • marar
  • cimbru
  • ulei, sare

Pune la fiert telina taiata cubulete. Adauga ceapa calita impreuna cu morcovii rasi.

Lasa sa dea in cateva clocote, toarna sucul de rosii si adauga maslinele, sare si ardeiul gras taiat bastonase.

La final, acreste cu zeama de lamaie si scufunda cateva minute legaturile de cimbru si marar.

Sos picant

Coace ardeii si gogosarii, curata-i si taie-i marunt. Poti folosi numai ardei copti congelati. Caleste ceapa in ulei si stinge cu sucul de rosii. Adauga ardeii si gogosarii, apoi foaia de dafin si lasa sa dea in cateva clocote. Pune usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat cat mai marunt. Potriveste de sare si lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul suficient. E delicios servit cu paste si friptura.

Prajitura pufoasa

  • 350 ml suc de rosii
  • 1 ou
  • 10 linguri cu zahar
  • 15 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu varf de amoniac
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie

Pentru crema:

  • 200 g
    nuca macinata
  • 2 cani cu lapte
  • 6 linguri cu gris
  • 8 linguri cu zahar
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lamaie

Freaca zaharul cu oul pana se topeste. Toarna treptat uleiul si sucul de rosii. Incorporeaza amoniacul (stins in zeama de lamaie) si faina, pana obtii un aluat potrivit de moale. Intinde din aluat cinci foi. Coace-le pe dosul tavii de aragaz. Fierbe la foc mic laptele cu zaharul si grisul pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, adauga untul frecat cu zaharul pudra. Acreste cu zeama de lamaie si aromatizeaza cu putina coaja de lamaie. Imparte crema in doua parti, iar intr-una din ele incorporeaza nuca macinata. Intre foile coapte, intinde crema de gris si de nuca.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus