Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu paine uscata?

Ce poti gati cu paine uscata?

Sote de ciuperci

  • 5 felii de paine
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 20 ml lapte
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 2 legaturi de patrunjel
  • ulei
  • sare

Caleste ciupercile cu ceapa si usturoiul zdrobit. Potriveste de sare si presara patrunjel tocat fin. Asaza feliile de paine intr-un vas uns cu unt. Pune ciupercile si toarna oul batut cu sare, smantana si lapte. Lasa la cuptor 30 de minute.

Chiftele-surpriza

  • ½ paine
  • 4 oua
  • 1 ou
  • 2 linguri cu pesmet
  • ½ lingurita cu nucsoara proaspat rasa
  • ½ lingurita cu scortisoara
  • ulei
  • sare
  • piper

Pune ouale la fiert in apa. Dupa ce au fiert, lasa-le cateva minute in apa rece, pentru a le curata mai usor. Inmoaie painea uscata in apa. Stoarce-o si amestec-o usor cu oul, nucsoara, sare si piper. Imbraca ouale fierte si curatate in amestecul de paine. Tavaleste chiftelele prin pesmetul amestecat cu scortisoara si rumeneste-le in baie de ulei incins. Scoate-le pe hartie absorbanta si serveste-le cu salata.

Prajitura economica

  • 15-16 felii de paine
  • 500 g mere
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 25 g unt
  • stafide

Bate ouale cu 100 g zahar si laptele, dupa care pune feliile de paine. Taie merele cubulete si caleste-le in untul topit impreuna cu restul de zahar. Dupa ce s-au racorit, adauga stafidele. Intr-o forma unsa cu unt, asaza un strat de felii de paine, unul de mere si acopera cu painea ramasa. Lasa la cuptor 30 de minute. Serveste rece, cu sos de vanilie.

Galuste pufoase cu crutoane aromate

Pentru galuste:

  • ½ paine
  • 200 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Taie ceapa si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Adauga morcovul, telina si cartofii taiati cubulete. Separat, taie painea cubulete. Toarna peste ea laptele fierbinte si lasa vreo zece minute sa se inmoaie. Adauga ceapa tocata fin, verdeata si oul batut cu un praf de sare si piper si framanta.

Compozitia trebuie sa fie bine legata. Daca este prea moale, adauga putina faina. Cu palmele umede, modeleaza galuste si pune-le la fiert alaturi de legume.

Adauga ardeiul taiat marunt, acopera si lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, galustele se ridica la suprafata. Serveste-le fierbinti, alaturi de crutoane.

Crutoane aromate

Taie painea cubulete si amesteca-le cu 50 g de unt frecat cu doi catei de usturoi zdrobiti, o ceapa tocata fin si putin patrunjel. Rumeneste-le cateva minute in cuptorul incins.


Lasă un răspuns

Sus