Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poti gati cu un borcan de maioneza?

Ce poti gati cu un borcan de maioneza?

Sos tartar

  • 4 linguri cu smantana
  • 2-3 castraveti murati
  • 2 linguri cu capere
  • 1 lingura cu zeama de lamaie

Taie castravetii murati cat mai marunt si lasa-i intr-o sita sa se scurga. Separat, amesteca energic maioneza cu smantana. Adauga apoi castravetii scursi, caperele si zeama de lamaie. La final, potriveste gustul de sare si piper.

Bulgari de salata

  • 1 borcan cu maioneza
  • 2 piepti de pui fierti
  • 2 teline rase
  • 1 morcov ras
  • 1 mar ras
  • frunze de salata rosie

Intr-un castron, amesteca telina cu pieptul de pui taiat marunt, morcovul si marul ras. Adauga maioneza, un praf de sare si zeama de lamaie. Pune pe frunze de salata cateva linguri din compozitia obtinuta si impacheteaza in asa fel incat sa obtii un bulgare.

Salata mozaic

  • 1 borcan cu maioneza
  • 500 g pipote de pui
  • 100 g mazare fiarta
  • 3-4 morcovi
  • 5 castraveti murati
  • 5 cartofi
  • 1-2 linguri cu mustar

Curata legumele si pune-le intregi sa fiarba. Separat, fierbe pipotele de pui. Amesteca pipotele si legumele fierte si taiate cubulete. Incorporeaza maioneza, mustarul, mazarea si castravetii. Potriveste gustul de sare si lasa la rece o ora.

Rulada cu miez de peste

  • 1 borcan cu maioneza
  • 700 g file de cod
  • 2-3 sfecle potrivite
  • 3 linguri cu smantana
  • 3 morcovi

Fierbe fileurile de peste in apa cu sare. Taie pestele fasii si amesteca-l cu trei sferturi din cantitatea de maioneza. Separat, coace sfecla in cuptor, fierbe morcovii si taie castravetii murati cubulete. Da sfecla pe razatoare si asaz-o in strat subtire pe o folie de aluminiu. Pune deasupra branza de vaci amestecata cu smantana, restul de maioneza si un praf de sare, apoi morcovii rasi si cubulete de castraveti murati. Pe mijloc, asaza amestecul de peste. Ruleaza cu ajutorul foliei si lasa la rece minim o ora. Indeparteaza folia si taie rulada in felii.

Salata de spanac

  • 1 borcan cu maioneza
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu smantana

Fierbe spanacul. Taie-l apoi marunt si trage-l in untul topit. Dupa ce s-a racorit, adauga maioneza si incorporeaza smantana amestecata cu branza rasa. Potriveste de sare, iar la final, adauga somonul afumat taiat cubulete.

[Imaginile din acest articol sunt cu titlu informativ]


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus