Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cea mai bună gustare și ce beneficii îți aduce

Cea mai bună gustare și ce beneficii îți aduce

cacao cu lapte

Cea mai bună gustare este considerată că fiind un pahar de lapte rece, degresat (dar nu neapărat) cu ciocolată. Această nu este doar cea mai bună gustare, dar se consideră că este combinația perfectă între grăsimi, proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, din alte surse decât legumele și fructele, și o foarte bună soluție pentru a te energiza rapid. Cum fiecare lucru bun trebuie să aibă și ceva complicat la mijloc, partea complicată din poveste este ciocolata din lapte.

Cercetările au arătat că băuturile care conțin proteine și puțini carbohidrați, așa cum se întâmplă in cazul unui pahar de lapte cu ciocolată, sunt cele mai energizante și sănătoase gustări. Băutură are antioxidanți și magneziu, calorii puține, este o bună cale de hidratare, susține activitatea musculară și potențează capacitatea intelectuală.

Ideală pentru a prepară cea mai bună gustare este o pudra instant de cacao, de dorit fără zahăr. Cum produse fără zahăr nu prea există, din nefericire, soluția și rezolvarea complicațiilor stă într-o combinație.

Amestecă pudra de cacao solubilă de genul celei pe care o găsești în comerț pentru copii, cu o cantitate egală de pudra de cacao cu cel puțin 70% grăsimi. Trece prin sită cele două pudre de cacao. Când prepari lapte cu ciocolată pune într-o cană două-trei lingurițe de amestec și adaugă foarte puțină apă (că la ness), amestecă energic apoi completează treptat cu lapte și amestecă bine până la dizolvarea completă.

Amestecul de pudra de cacao poate fi adăugat și în smoothie de lapte cu banane și în crema de brânză de vaci (pe care o poți îndulci cu puțină miere), dar și în lapte bătut sau iaurt. De fiecare dată rezultatul este delicios.

Ce beneficii îți aduce cea mai bună gustare?

  • Este o bună cale prin care poți consumă mai multe produse lactate. Ciocolată este irezistibilă, laptele mai puțin așa că împreună sunt mult mai ușor de consumat.
  • Este o alternativă sănătoasă la laptele cu cacao gata preparat, la orice alte combinații sintetice de arome adăugate în lapte, este o soluție foarte bună, dacă folosești iaurt, la budincile cu ciocolată (și zeci de chimicale), din comerț.
  • Este un mod sănătos de a satisface pofta de ciocolată, în condițiile în care aportul de zahăr este mic.

Citeste si: Supă de cartofi dulci și lapte de cocos (rețetă de post)

Text: echipa Femeia/ sursa foto: unsplash

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns