Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ceafa in vin

Ceafa in vin

Ingrediente:

1½ kg ceafa de porc 2 cepe
5-6 catei de usturoi ulei de masline
cateva frunzulite de rozmarin boia dulce
1 pahar cu vin alb sare, piper

Pasul 1: Spala bine bucata de carne si sterge-o cu un servet curat. Condimenteaz-o pe toate partile cu sare, piper si boia.

Pasul 2: Cresteaza din loc in loc si baga rondele de usturoi si frunzulite de rozmarin. Unge ceafa cu ulei si asaz-o intr-o tava. Asaza pe langa ea ceapa curatata si taiata in sferturi.

Pasul 3: Stropeste ceafa cu vin, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o la cuptor la foc moderat.

Pasul 4: Dupa circa 30-40 de minute, indeparteaza folia si las-o sa se patrunda bine.

Pasul 5: Din cand in cand, stropeste-o cu sosul din tava si cu putina apa calduta si intoarce bucata de carne pe toate partile.

Pasul 6: Serveste-o cat este calda, alaturi de cartofi prajiti si mujdei de usturoi.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus