Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cel mai bun tort de ciocolata

Cel mai bun tort de ciocolata

 

Ne-am gandit sa-ti imbogatim colectia de retete cu cel mai bun tort de ciocolata. Se face usor, este delicios si poate fi combinat cu orice fel de crema sau glazura, dar poate fi servit si simplu, cu frisca, sos de fructe sau pur si simplu pudrat cu zahar si decorat cu ciocolata rasa. Si asta pentru ca blatul special al acestui tort de ciocoalata este cel mai bun tort de ciocolata.

Ingrediente

200 de grame de zahar pudra
150 de grame de unt
220  de grame de ciocolata neagra, rupta in bucati mici
5 oua
3 linguri cu varf de faina de porumb (Da! faina de porumb)
O lingurita rasa de praf de copt
Esenta veritabila de vanilie si esentia de rom (o lingura din fiecare)

Preparare

→ Incalzeste cuptorul la 170 grade Celcius. Unge cu unt o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 20 centimetri. Daca vrei un tort mai mare nu trebuie decat sa adaugi la ingrediente jumate din cantitati sau sa le dublezi. In acest caz nu ese nevoie sa dublezi cantitatea de ciocolata. Pentru o data si jumatate cantitatile, foloseste 300 de grame de ciocolata, iar pentru dublul cantitatilor cel mult 400 de grame de ciocolata.
→ Topeste untul, fie intr-un vas pe aragaz, fie in cuptorul cu microunde sau – cel mai bine, intr-un bol pus deasupra unui vas cu apa clocotita. Adauga in untul topti zaharul si ciocolata si amesteca (la cald) pana se topesc toate si se omogenizeaza complet. Da deoprate.

→ Lasa compozitia sa se racoreasca (trebuie sa poti baga degetul in crema). Cand este bine racorita adauga galbenusurile amestecate bine inainte cu doua linguri de apa rece si esentele de vanilie si rom. Amesteca bine.
→ Pune in compozitie faina de porumb si praful de copt si amesteca.
→ Bate albusurile spuma pana se intaresc foarte bine. Pune jumate din cantitate de albus batut in compozitia cu ciocolata si amesteca energic. Pune a doua jumate si amesteca foarte incet, doar de cateva ori pana ce compozitia de uniformizeaza.
→ Rastoarna totul in tava si coace timp de 20 de minute la 170 de grade, apoi alte 15 minute la 140 de grade. Este gata cand este ferm la atingere si batul iese curat. Scoate tava si lasa tortul sa se racoreasca in tava pentru jumatate de ora, apoi il poti scoate pe un platou pentru a se raci complet.
→ Blatul nu trebuie insiropat si nici taiat. Daca vrei il poti imbraca in crema sau ii poti aseza deasupra o glazura de ciocolata. Dar este minunat servit simplu, pudrat cu zahar, cu frisca, crema de vanilie sau fructe de padure ori din compot.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus