Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Ce ai spune de un chec cu ciocolata? Nu cu cacao, ci cu ciocolata. Se face simplu, este foarte gustos si aromat. Ingredientele sunt pentru o tava mare de chec. Daca vrei sa faci doua ortii din acest minunat chec cu ciocolata tot ceea ce ai de facut este sa dublezi cantitatile.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/21/chec-ciocolata-2.jpg

200 de grame de faina, plus inca doua linguri
250 de grame de zahar
250 de grame de unt
5 oua
100 de grame de ciocolata
100 de grame de nuca macinata
Coaja de la o lamaie

Preparare

→ Untul moale se freaca spuma cu zaharul. Adauga coaja de lamaie si freaca pana cand devine spumos.
→ Agauga pe rand ouale intregi si amesteca bine dupa fiecare.
→ La final pune faina incet (cele 200 de grame), lingura cu lingura si amesteca dupa fiecare.
→ Da deoparte o treime din compozitie
→ In compozitia de baza adauga inca doua linguri de faina si amesteca. Pune compozitia in tava de chec unsa si tapetata cu putina faina.
→ In compozitia data deoparte adauga nuca macinata si ciocolata data prin razatoarea fina si amesteca energic
→ Pune compozitia cu ciocolata peste compozitia alba si coace checul la foc potrivit, in cuptorul incins bine, circa 40-45 de minute.

Trucuri si sfaturi

→ Poti pune in loc de nuca macinata, migdale macinate. Poti renunta la nuca, caz in care poti pune mai multa ciocolata.
→ Amesteca ciocolata rasa cu nuca si tine totul intr-un loc cald inainte sa o adaugi in compozitie. Se va omogeniza usor si complet.
→ In compozitia fara ciocolata poti pune stafide sau fructe confiate. Vei innobila prajitura.
→ Poti coace checul cu ciocolata intr-o forma rotunda. Il tai felii si-l servesti cu frisca si sirop de ciocolata.

 

 


Lasă un răspuns

Sus