Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec cu ciocolata alba si neagra

Chec cu ciocolata alba si neagra

 

Am mai facut un chec cu ciocolata, dar acest chec cu ciocolata alba si neagra este un rasfat maxim care se face foarte repede. Despre ce gust are, despre cum miroase nici nu vreau sa mai spun. Acest chec cu ciocolata alba si neagra este o poveste despre rasfaturi pentru gust si suflet. Prajitura asta vindeca de rele!

Ingrediente

5 oua
125 de grame de zahar
125 de grame de unt
125 de grame de faină
125 de grame de ciocolata neagra
100 de grama de ciocolată alba
Coaja de la o lamaie
O lingurita rasa de praf de copt

Preparare

→ Incepe prin a unge o tava de chec cu unt. tapeteaza tava cu faina si incalzeste cuptorul la 180° Celsius
→ Separa 4 oua in albus si galbenus. Bate galbenusurile de ou cu zahar si coaja de lamaie pana se albesc. Adauga cel de al cincilea ou si amesteca bine
→ Topeste untul si lasa-l sa se sleiasca bine. cand este rece, dar inca lichid adauga-l peste amestecul de oua. Omogenizeaza bine.
→ Pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizeaza din nou toata compozitia.
→ Imparte compozitia in doua.
→ Topeste cele doua feluri de ciocolata.
→ Intr-o jumate de aluat pune ciocolata neagra (racorita) si amesteca bine. In cealalta jumatate adauga ciocolata alba.
→ Bate spuma albusurile cu un praf de sare si pune cate jumatate in fiecare din cele doua compozitii.
→ Pune in vasul de copt o parte din compozitia alba, apoi, pe mijloc compozitia neagra si deasupra restul de compozitie alba.
→ Se coace circa 35-40 de minute.
→ Se scoate si se taie numai cand s-a racit foarte bine.

Garantez ca este sezational!
Din compozitie poti face si briose, negre si albe sau in doua culori.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns