Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec cu dovleac. O reteta clasica de toamna

Chec cu dovleac. O reteta clasica de toamna

 

Dacă te-ai răsfăţat cu placinta cu dovleac este vremea să încerci şi checul cu dovleac. Este savuros şi foarte placut la gust. Aroma inedită şi culoarea apetisantă fac din checul cu dovleac o prajitură de toamnă mai mult decât gustoasă.

Tarta cu crema de lamaie

Ingrediente

450 grame de dovleac copt în cuptor
4 ouă mari
150 mililitri de ulei de floarea soarelui
180 mililitri apa
200 de grame de zahăr
400 de grame de făină
2 linguriţe rase de praf de copt
Un vârf de lingurită de sare
O linguriţă de scorţişoară

Prajitura de moda veche

Preparare

→ Încinge cuptorul la 180°C şi tapetează cu unt şi hârtie de copt tăvile pentru chec (din ingrediente ies două tavi).
→ Amestecă dovleacul copt şi strivit bine cu furculita (sau pasat în blender), ouăle, uleiul, apa şi zahărul până rezultă un amestec omogen.
→ Adaugă făină, praful de copt, sărea, condimentele şi amestecă bine.
→ Pune aluatul egal între tăvile de cozonac şi dă-le la cuptor. Checul se coace 45-50 min sau până trece testul scobitorii.

Se taie în felii numai după ce se răcoreşte bine. Aceste chec cu dovleac este delicios cu lapte şi cafea.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus