Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec cu dovleac. O reteta clasica de toamna

Chec cu dovleac. O reteta clasica de toamna

 

Dacă te-ai răsfăţat cu placinta cu dovleac este vremea să încerci şi checul cu dovleac. Este savuros şi foarte placut la gust. Aroma inedită şi culoarea apetisantă fac din checul cu dovleac o prajitură de toamnă mai mult decât gustoasă.

Tarta cu crema de lamaie

Ingrediente

450 grame de dovleac copt în cuptor
4 ouă mari
150 mililitri de ulei de floarea soarelui
180 mililitri apa
200 de grame de zahăr
400 de grame de făină
2 linguriţe rase de praf de copt
Un vârf de lingurită de sare
O linguriţă de scorţişoară

Prajitura de moda veche

Preparare

→ Încinge cuptorul la 180°C şi tapetează cu unt şi hârtie de copt tăvile pentru chec (din ingrediente ies două tavi).
→ Amestecă dovleacul copt şi strivit bine cu furculita (sau pasat în blender), ouăle, uleiul, apa şi zahărul până rezultă un amestec omogen.
→ Adaugă făină, praful de copt, sărea, condimentele şi amestecă bine.
→ Pune aluatul egal între tăvile de cozonac şi dă-le la cuptor. Checul se coace 45-50 min sau până trece testul scobitorii.

Se taie în felii numai după ce se răcoreşte bine. Aceste chec cu dovleac este delicios cu lapte şi cafea.

 


Lasă un răspuns

Sus