Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec cu dovlecei si ciocolata

Chec cu dovlecei si ciocolata

Am incercat reteta de chec cu dovlecei si ciocolata cu o strangere de inima ca nu o sa iasa mare minune si ca nu o sa ma pot achita fata de ai mei, acasa, de promisiunea "va fac ceva dulce". Dar rezultatul a fost peste asteptati asa ca am refacut reteta cu cateva mici ajustari, iar rezultatul a fost incantator. Poti sa faci chec cu dovlecei si ciocolata intr-o forma rotunda sau intr-una clasica de chec. Poti sa pui sau nu ciocolata deasupra. Rezultatul o sa fie perfect de fiecare data. Daca il faci in tava rotunda reteta de chec cu dovlecei devine un delicios blat de tort sau o prajitura simpatica pentru duminica in familie.

Estential este ca acest chec cu dovlecei si ciocolata este un dulce lejer, delicios, foarte usor de preparat si, in plus, sanatoas. Cantitatile sunt suficiente pentru 10-12 portii.

Ingrediente

 350 de grame de faina,
 50 de grame de pudra de cacao
 Amestec de condimente pentru prajituri (vanilie, coaja de portocala, scortisoara si/sau coaja de lamaie)
 150 mililitri de ulei
 300 de grame de zahar pudra
 4 oua
 350-400 de grame de dovlecel ras (aproximativ 2 dovlecei mijlocii)
 100 de grame de alune prajite sau/si stafide sau fructe confiate – daca vrei
 O lingurita rasa de praf de copt
 200 de grame de ciocolata neagra
 100 de grame de smantana.

Preparare

→  Unge o tava rotunda, cu pereti detasabili cu putin unt. O tapetezi cu faina. Sau o tava clasica de chec, dupa preferinta. Intr-un castron mare, amesteca faina, pudra de cacao, condimentele, praful de copt si un praf de sare.
→  Intr-un alt castron bate bine zaharul cu ouale, apoi adauga uleiul si amesteca pana ce se incorporeaza bine.
→  Rade dovlecelul prin razatoarea mare. Pune dovlecelul in amestecul cu oua, zahar si ulei pe masura ce-l razi pentru a nu-l lasa sa oxideze sau sa lase suc.
→  Rastoarna amestecul cu faina, tot, dintr-o data, in amestecul cu dovleci si omogenizeaza bine. Adauga alunele sau/ si stafidele.
→  Rastoarna compozitia in tava si coace checul cu dovlecei 40-50 minute, sau pana cand un cutit introdus in mijlocul iese curat.
→  Lasa-l sa se raceasca inainte sa-l scoti din tava.
→  Glazura se prepara amestecand ciocolata topita cu smantana. Dupa ce s-a racorit putin se rastoarna peste blat.
→  Prajitura se lasa la rece circa o ora, dupa care se poate servi.

Trucuri si sfaturi

→  Poti pune bucatele de cicolata in aluat.
→  In loc de dovlecei poti sa folosesti morcovi (circa 300 de grame), dati prin razatoarea mica. Daca pui morcovi poti reduce cantitatea de zahar la 200 de grame.
→  In loc de cacao poti pune pudra de roscove sau poti renunta complet la ea, dar adaugi o lingura in plus de faina.

Reteta de chec cu dovlecei si ciocolata o sa fie o surpriza din toate punctele de vedere.
 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus