Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec cu morcovi si nuci

Chec cu morcovi si nuci

Acest chec cu morcovi si nuci, de post, este o extraordinara surpriza. Este pufos, gustos, usor umed, se pastreaza doua-trei zile si este si foarte sanatos pentru ca este plin de morcovi si nuci.

Ingrediente

Cinci morcovi mari
200 de grame de zahar
100 mililitri de ulei
200 mililitri de suc de portocale sau suc de mere
450 grame de faina
Un plic praf de copt (o lingurita plina)
1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
O lingurita rasa de pudra de scortisoara
Coaja de portocala sau/si lamaie
100 de grame de stafide inmuiate in rom
100 de grame de nuca macinata

Preparare

→  Pune sucul de portocale sau de mere impreuna cu zaharul, uleiul si coaja rasa de portocala si amesteca bine cat sa se dizolve zaharul si sa se omogenizeze.
→  Faina, bicarbonatul, praful de copt, un varf de cutit de sare si scortisoara se amesteca impreuna. Ideal este sa le cerni impreuna.
→  Rade morcovii prin razatoarea fina si stropeste-i cu o lingura de suc de lamaie, apoi pune-i intr-o sita sa se scurga sucul (pe care il poti bea sau pastra pentru glazura)
→  Pune morcovii in amestecul de suc de portocale (sau de mere) cu ulei si amesteca bine.
→  Adauga stafidele scurse.
→  Pune amestecul de faina si omogenizeaza bine cu o spatula pana ce totul se combina foarte bine.
→  Adauga nuca macinata si amesteca din nou.
→  Pune compozitia in tavi tapetate cu hartie de copt, in tava unsa cu ulei.
→  Coace la foc potrivit, in cuptorul incins bine, circa 40-50 de minute.
→  Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.

Trucuri si idei

→  Serveste-l uns cu miere
→  Fa o glazura din sucul de morcov si zahar pudra apoi unge checul de morcovi cu nuca.
→  Presara nuca macinata mare deasupra.
→  In loc de nuca poti pune alune sau migdale maruntite.
→  In compozitie poti pune nuca macinata mare.
→  In loc de morcovi poti sa folosesti dovlecei sau mere

Comments

comments

Lasă un răspuns