Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec din pui

Chec din pui

 

Ingrediente

un piept de pui,

200 g fasole verde,

3 ouă,

50 g iaurt,

2 linguri]e cu coniac,

o ceapă,

25 g unt,

pătrunjel,

piper boabe,

ulei de măsline

Pasul 1

Spală pieptul de pui cu apă rece, după care tamponează-l cu un şervet absorbant. Îndepărtează carnea de pe os, tai-o în fâşii şi apoi în cubuleţe. Dacă vrei, poţi să treci carnea prin maşina de tocat. Separat, pune la fiert fasolea, în apă clocotită cu un praf de sare. Lasă-o să se scurgă şi clăteşte-o imediat cu apă rece pentru a-şi păstra culoarea.

Pasul 2

Pune cubuleţele de pui într-un castron. Adaugă verdeaţa, ceapa tocată şi fasolea tăiată mai mărunt. Toarnă două ouă bătute cu un praf de sare, trei boabe de piper pisate şi iaurtul. Amestecă toate aceste ingrediente şi stropeşte cu un pic de coniac. Pentru un plus de gust, poţi adăuga câteva fâşii de prosciutto.

Pasul 3

Compoziţia astfel obţinută las-o la rece minimum 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele. Unge o formă de chec cu ulei de măsline. Răstoarnă amestecul de piept de pui. Nivelează uşor şi unge deasupra cu gălbenuş. Coace la cuptor, la foc moderat, vreo 45-50 de minute. Imediat ce l-ai scos din cuptor, stropeşte-l cu puţin unt topit.

Poftă bună!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus