Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chec sarat cu prune, fistic si branza

Chec sarat cu prune, fistic si branza

Checurile sarate sunt foarte populare in Franta. Se consuma la pranz alaturi de salate sau fructe, merg perfect alaturi de o ceasca de ceai si sunt ideale pentru pachetelul de la scoala sau de la serviciu. Si nu in ultimul rand sunt foarte gustoase.

Un alt mare avantaj este ca se fac din resturi (in cazul acesta cu resturile de branza uitate prin frigider). Iata o demonstratie cu un rezultat spectaculos: chec sarat cu prune, fistic si branza.

Ingrediente

250 de grame de faina
Un plic intreg de praf de copt
150 de grame de branza moale de capra (sau oaie sau feta), taiata in bucati mici

80 de grame de fistic, faramitat
100 de grame de prune uscate (sau caise, sau smochine), taiate in bucatele

4 oua
150 de mililitri de ulei de masline
100 mililitri de lapte
50 de grame de iaurt
1 lingurita de sare, piper negru proaspat macinat, o lingurita de cimbru ras

Preparare

→ Incinge cuptorul si pregatesteo tava clasica de chec. Din ingrediente rezulta un chec mare sau doua mai mici. tapeteaza tava cu hartie de copt si unge-o cu putin unt.

→ Intr-un castron amesteca faina, praful de copt, sarea, piperul si cimbrul, branza bucatele, fisticul si prunele uscate.

→ Intr-un alt caston bate ouale pana devin spumoase. Adauga uleiul, treptat, apoi laptele si iaurtul. Se amesteca bine dupa fiecare pentru ca acest amestec lichid sa die cremos si uniform.

  • Chec de cafea

→ Pune amestecul de faina in cel lichid cu oua, in doua transe si amesteca bine. Aluatul final este mai dens.
 
→ Pune aluatul in tava pentru copt si tine-l in cuptor pentru 30-40 de minute sau pana cand trece proba batului, iar acesta iese curat.  

→ Se rastoarna dupa ce s-a racorit bine.


Lasă un răspuns

Sus