Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cheesecake aromat

Cheesecake aromat

Nimic nu poate fi mai bun decât un chessecake. Reteta aceasta este una cu totul si cu totul speciala. Trebuie incercata!

 

Ingrediente

  • 700 g cremă de brânză
  • 200 g zahăr
  • 2-3 linguri cu făină
  • 4-5 ouă
  • 100 ml smântână lichidă
  • 2-3 plicuri cu zahăr vanilat
Pentru blat:
  • 200 g biscuiţi
  • 120 g unt
  • 50 g zahăr
Pentru sosul de coacăze:
  • 300 g coacăze
  • 100 g zahăr
Pentru sosul de ciocolată:
  • 200 g ciocolată
  • 3-4 linguri cu cafea
  • 1 linguriţă cu unt

Mod de preparare

PASUL 1: Zdrobeşte biscuiţii, adaugă zahărul, untul topit şi răcorit. Pune compoziţia pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili, unsă cu unt. Dă la rece.
PASUL 2: Pentru umplutură, amestecă brânza cu zahărul şi făina. Încorporează ouăle pe rând, adaugă smântâna lichidă şi zahărul vanilat. Răstoarnă compoziţia în tava tapetată cu biscuiţi şi dă la cuptorul încins, pentru 30-45 de minute, la foc mic.
PASUL 3: Între timp, pentru sosul fructat, pune pe foc mic fructele cu zahărul şi lasă până se leagă sosul. Când s-a răcorit, unge cu grijă prăjitura de brânză, răcorită şi ea.
PASUL 4: Pune pe baie de aburi ciocolata, cafeaua şi untul şi amestecă uşor. Lasă să se răcească, apoi stropeşte cheesecake-ul. Serveşte cu fructe proaspete şi sos de ciocolată din belşug.

 


Lasă un răspuns

Sus