Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

 

Cremoasă şi cu un gust unic,aromată si uşor de facut, prăjitura cu afine este un adevărat răsfaţ.

Ingrediente

  • 300 g afine
  • 400 g cremă de brânză
  • 250 g smântână dulce
  • 100 g zahăr pudră
  • 15 g gelatină
  • 2 fiole cu esenţă de vanilie

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 400 g biscuiţi digestivi
  • 200 g nuci

Mod de preparare

PASUL 1: Pune gelatina la înmuiat într-o ceşcuţă cu apă rece. Între timp, mixează bine crema de brânză cu zahărul pudră.
PASUL 2: Încorporează esenţa de vanilie şi smântâna dulce bătută separat. Adaugă gelatina dizolvată la bain marie. Compoziţia astfel obţinută răstoarnă-o în forme umezite şi tapetate cu folie alimentară. Lasă la rece 60 de minute.
PASUL 3: Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i uşor cu untul topit şi nuca măcinată. Răstoarnă-i peste crema de brânză din forme, după ce aceasta s-a întărit. Presează uşor cu o lingură şi mai lasă la rece 60 de minute.
PASUL 4: Spală bine fructele şi pune-le pe foc împreună cu zahărul. Amestecă mereu până când obţii un sos omogen.
PASUL 5: Înainte de servire, răstoarnă prăjitura pe farfuriuţe şi îndepărtează folia. Pune deasupra câte o lingură, două din sosul de afine.

 


Lasă un răspuns

Sus