Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chiftele de peste cu sos de branza dulce

Chiftele de peste cu sos de branza dulce

chiftele de peste

Îți propunem o rețetă ușor de preparat, potrivită ca antreu ori ca fel principal la prânz sau la cină: chiftele de pește cu delicios sos de brânză dulce!

Nr. porții: 30 bucăți
Timp de preparare: 50 minute
Dificultate: simplă
Calorii: 286
Preț: 39 lei

Ingrediente

400 g cartofi făinoși
400 g file de pește
zeama de la 1 lămâie
1 lingură de mărar tocat
6 linguri de pesmet
piper
sare
3 ouă
2 linguri de făină
200 ml ulei

Încearcă și: Pește în crustă cu bere și sos de usturoi

Pentru sos:

150 g brânză dulce
75 ml suc de roșii
1 linguriță de zahăr
1-2 picături sos Tabasco

Mod de preparare

1. Curăță și spală cartofii, taie-i în cubulețe și fierbe-i 15 minute în apă clocotită cu puțină sare, apoi scurge-i și pasează-i.
2. Spală peștele, taie-l în bucăți și stropește-le cu zeamă de lămâie. Toacă fin mărarul. Mixează în robotul de bucătărie peștele, mărarul și trei linguri de pesmet. Încorporează-le în pasta de cartofi împreună cu două ouă, sare și piper după gust. Omogenizează aluatul și dă-l la frigider pentru 15 minute.
3. Cu mâinile umede, formează chifteluțe, trece-le prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet. Prăjește-le uniform, pe ambele părți, într-o tigaie de teflon. Scoate-le pe un șervet absorbant și păstrează-le la cald până ce prepari sosul.
4. Amestecă brânza dulce cu zahărul, sucul de roșii și sosul Tabasco. Sărează-l și condimentează-l după gust.

Recomandare

Când prăjești chiftelele, acoperă-le trei minute, ca să iasă fragede și să se pătrundă, apoi ia capacul.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.35/2014
Autor: Burda Romania
Sursa foto: © IngridsI – Fotolia


Lasă un răspuns

Sus