Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chiftele din peste

Chiftele din peste

  • 500 g file de peste
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 legatura mica de marar
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
  • pesmet

SOS DE LAMAIE

  • 110 ml suc de lamaie
  • 50 ml vin alb
  • 120 g smantana
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pasul 1: Fierbe cartofii in coaja in apa cu putina sare.

Pasul 2: Da prin masina de tocat fileurile de peste, cartoful racit si curatat de coaja.

Pasul 3: Adauga in compozitia de mai sus ceapa verde, oul mararul si patrunjelul tocate foarte marunt, usturoiul pisat.

Pasul 4: Formeaza chiftelute pe care tavaleste-le prin pesmet si prajeste-le in ulei incins, pe ambele parti. Scoate- le pe servet de hartie.

Pasul 5: Pentru sos, incinge intr-o tigaie sucul de lamaie impreuna cu vinul. Cand atinge temperatura de fierbere, ia de pe foc si adauga smantana, incorporeaza untul si amesteca 2-3 minute. Potriveste de sare si piper (alb de preferat).


Lasă un răspuns

Sus