Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chifteluțe cu pui, orez și verdeață

Chifteluțe cu pui, orez și verdeață

chiftelute cu pui

Mai iei una, și încă una… și nu te poți opri! Atât de gustoase sunt aceste chifteluțe cu pui pe care le vei prepara în doi timpi și trei mișcări!

Ingrediente

1 cană de orez
300 g carne de pui tocată
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 lingură de făină
1 legătură de pătrunjel
ulei pentru prăjit
150 g pesmet
sare, piper

Mod de preparare

Toacă mărunt ceapa. Zdrobește usturoiul. Călește ceapa împreună cu usturoiul, adaugă orezul și amestecă. Toarnă două căni cu apă și ține pe foc mic până ce se leagă, amestecând din când în când. Pune carnea tocată într-un bol. Adaugă compoziția de orez și verdeața tocată mărunt. Leagă, dacă e nevoie, cu o lingură de făină. Sărează și piperează. Modelează chiftele cu palmele umede, dă-le prin pesmet și prăjește-le două minute în ulei încins, apoi dă-le la cuptor cinci minute. Servește-le lângă salată de crudități.

Împărtășește cu prietenii rețeta noastră de chifteluțe cu pui! Apasă SHARE!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images

 


Lasă un răspuns

Sus