Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chiftelute in sos marocan

Chiftelute in sos marocan

Ingrediente pentru chiftelute

  • 1 kg carne de miel tocata
  • 120 ml lapte
  • 1½ felii de paine
  • o legatura mica de patrunjel
  • o legatura mica
    de menta
  • 1 lingurita cu oregano
  • 2-3 catei de usturoi

Ingrediente pentru sos

  • 30 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cutii de rosii in bulion (de cate 800 g)
  • 1 lingura cu pasta de ardei picanta
  • o legatura mica de busuioc
  • o legatura mica de patrunjel
  • fulgi de migdale
  • sare, piper

Mod de preparare

PASUL 1: Inmoaie feliile de paine in lapte si stoarce-le. Amesteca-le cu carnea, ierburile maruntite, sare, usturoiul tocat. Amesteca bine si formeaza cu mana uda bilute de carne.

PASUL 2: Frige pe gratarul incins chiftelutele formate (ca pe mititei), apoi pune-le intr-un vas, la cald.

PASUL 3: Pentru sos, incinge uleiul intr-o tigaie impreuna cu ustoriul bine zdrobit. Adauga rosiile tocate si pasta de ardei. Lasa sa scada.

PASUL 4: Adauga chiftelutele si mai lasa pe foc 15-20 de minute. La final, potriveste de sare si piper.

PASUL 5: In momentul servirii, adauga busuioc si patrunjel proaspat si fulgi de migdale.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus