Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chiftelute traditionale

Chiftelute traditionale

Ingrediente

  • 1 kg carne amestec (porc si vita)
  • 2 oua, 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 50 ml lapte
  • ½ legatura de patrunjel
  • miezul de la o paine potrivita
  • 200 g cascaval
  • 1-2 rosii
  • 100 g masline feliate
  • sare, piper
  • ulei

Mod de preparare

PASUL 1: Curata morcovii si ceapa si da-le pe razatoarea mica. Taie marunt usturoiul.

PASUL 2: Intr-un castron, amesteca bine carnea tocata, legume-le, ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper.

PASUL 3: Scobeste painea, iar miezul baga-l in lapte si stoarce-l bine. Adauga-l peste ingredientele din castron si amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.

PASUL 4: Formeaza chiftele cu mana uda si prajeste-le in ulei incins.

PASUL 5: Pune-le intr-o tava de cuptor, iar deasupra fiecareia pune cate 1-2 felii de rosie, cascaval si masline, dupa gust, si stropeste cu putin ulei si apa.

PASUL 6: Da la cuptorul incins pana se topeste putin cascavalul. Serveste-le fierbinti, cu un piure delicios si salata verde.


Lasă un răspuns

Sus