Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cina romantica – simplitate si simbol

Cina romantica – simplitate si simbol

Stim ca tot bunica e cea care te-a invatat regulile de protocol, dar cine vorbeste aici de protocol? E o cina romantica, focalizeaza-te pe simplitate si simbol.

1. Renunta la lumanarile inalte

Daca ii ia foc manseta cand se intinde sa ia sarea, se cam duce romantismul… Totusi, pentru ca lumina delicata a flacarii e atat de tandra si sugestiva, risipeste pe masa cateva pastile de lumanari plate.

2. Alege un decor mai… masculin

Barbatii nu sunt prea incintati de ornamentele care nu servesc concret unui scop, de accesorii fara un rol bine stabilit. Mergi pe detalii mai… fruste: toarna vinul intr-o carafa (haiduceasca), pune in dreptul lui painea si cutitul (un mesaj subliminal, va fi flatat cand il va percepe). Alaturi, un bol mic cu unt sau ulei de masline va intregi scenografia.

3. Rezuma-te la lucrurile esentiale

Servetelele cu volane si monograme brodate, arsenalul de ustensile si accesoriile suplimentare il vor deruta, il vor face sa se simta neindemanatic. Renunta la furculitele de trei feluri si linguritele speciale de desert (dar nu si la servetele din panza de in, caci hartia e ieftina si strica atmosfera romantica). Rezuma-te la cutit, furculita si paharele de vin.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns