Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cine rapide

Cine rapide

După o zi obositoare la muncă, ce poate fi mai reconfortant decât o cină ușor și rapid de pregătit chiar acasă la tine? Iar dacă și partenerul are ceva talent în bucătărie, profitați și formați o echipă imbatabilă!

Calamari umpluți

Ingrediente

  • 8 calamari,
  • 2 chifle,
  • 50 ml supă de pește/lapte/apă,
  • 1 ou,
  • 60 g anșoa,
  • 2 ardei iuți,
  • 50 ml ulei de măsline,
  • 100 g unt,
  • 1 cățel de usturoi,
  • verdeață,
  • sare

Mod de preparare

Taie chiflele în bucăți potrivite și pune-le într-un castron. Toarnă deasupra lichidul și amestecă ușor, până ce este absorbit.

Pune oul bătut, peștele anșoa, ardeiul iute curățat de semințe și nervuri, apoi tăiat în felii, o lingură cu verdeață tocată mărunt și sare, dacă este necesar.

Spală calamarii și absoarbe ume­zeala cu un șervet de hârtie. Umple-i cu compoziția pregătită și prinde-icu scobitori.

Încinge uleiul și rumenește calamarii pentru 6-8 minute pe fiecare parte.

Înainte de a fi gata, adaugă în tigaie usturoiul zdrobit.

Servește calamarii umpluți alături de salată verde și/sau paste.

Cod în crustă de ceapă

Ingrediente

  • 800 g file de cod,
  • zeama de la ½ lămâie,
  • 2 legături de ceapă verde,
  • 100 g unt,
  • 80 g parmezan ras,
  • 2 linguri cu pătrunjel verde tocat,
  • sare,
  • piper,
  • făină

Mod de preparare

Spală fileurile de pește sub jet de apă rece și pune-le între două șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Dă-le cu un praf de sare, picură deasupra zeama de lămâie și pune-le la rece pentru un sfert de oră.

Spală ceapa verde și taie jumătate din ea mai grosier, iar cealaltă jumătate toac-o fin. Pune tot amestecul într-un castron, adaugă parmezanul și pătrunjelul verde.

Trece fileurile de cod prin făină, scutură-le ca să îndepărtezi excesul și aurește-le pe ambele părți în untul încins.

Întinde amestecul de ceapă și parmezan pe fiecare file în parte și pune-le 2 minute pe un grătar.

Servește-le alături de o salată crocantă din vegetale și cartofi natur.

Chec sărat

Ingrediente

  • 200 g făină albă,
  • 1 pliculeț cu praf de copt,
  • 200 g brânză feta (telemea de vacă),
  • 250 ml lapte,
  • 150 g roșii în ulei,
  • oregano proaspăt,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Cerne făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare într-un castron mai adânc.

Scoate roșiile din ulei și lasă-le într-o sită, la scurs, 3-4 minute.

Taie-le apoi în bucățele potrivite și adaugă-le peste amestecul de făină.

Taie brânza în cubulețe și încorporeaz-o cu atenție în compoziția de chec sărat.

Pune un praf de piper proaspăt măcinat, oregano după gust și toarnă compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.

Coace 25-30 de minute la foc potrivit sau până ce scobitoarea-test iese curată din checul sărat.

Articol preluat din ediția de mai 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus