Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ciocolata calda, reteta perfecta

Ciocolata calda, reteta perfecta

Mixurile din comert care se recomanda ca fiind ciocolata calda sunt doar o copie timida si nesanatoasa pentru varianta de mix pentru ciocolata calda pe care il poti face in casa.

Il poti prepara in cantitate mare si-l pastrezi intr-un borcan inchis bine, la loc intunecat. Iti poti face in cateva minute o ceasca de ciocolata calda veritabila ca sa invingi frigul si tristetea zilelor mohorate.

Pentru a face mix-ul pentru ciocolata calda ai nevoie de: 200 de grame de ciocolata neagra cu 55-70% cacao, 10-12 linguri cu varf de cacao, patru linguri de zahar brun, opt linguri de zahar alb, zece lingurite de amidon de porumb si o jumatate de lingurita de sare. Din ingredientele acestea rezulta circa 18-20 de cani de ciocolata calda.

Taie ciocolata in bucati sau, si mai bine da-o prin razatoare, si pune toate ingredientele intr-un procesor. Transforma totul in pudra. Foloseste impulsuri scurte si fa pauze, pentru ca amestecul sa nu se incalzeasca, si sa topeasca ciocolata. Amestecul rezultat se pastreaza intr-un borcan inchis, la loc intunecat si racoros.

Pentru a face ciocolata calda foloseste trei-patru lingurite pline din acest amestec si 200 de mililitri de lapte cald care se tin impreuna pe foc mic, 2-3 minute, in timp ce amesteci. Nu lasa sa fiarba.

In pudra poti pune ce arome vrei: scortisoara si nucsoara, coaja rasa de portocala (uscata bine in prealabil), bobite dintr-o pastraie de vanile. Ai putea incerca si pudra de ghimbir sau alune prajite si macinate foarte fin.

Ciocolata calda se prepara cu lapte. Este de preferat cel integral, pentru ca rezultatul este mai consistent si mai gustos. Cu lapte de soia nu merge, asa ca daca nu vrei lapte, renunta la surogate si pune apa. La final poti adauga frisca sau o lingurita de smantana, pentru un plus de savoare.

Nu lasa sa fiarba ci doar incinge bine amestecul. Tot ce-ti mai ramane este sa torni ciocolata calda in cana preferata, si sa te rasfeti.

 


Lasă un răspuns

Sus