Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

 

 

Poate să reziste cineva în faţa unei porţii generoase de ciocolată de casă? Reteta de mai jos este reteta clasica de ciocolata de casa, adica formula cea mai simpla, care iese perfect, garantat.

Se face simplu. Un secret: foloseste lapte praf de buna calitate, de preferat integral. Ciocolata iese perfect daca folosesti unt cu 80% grasime. Adauga in compozitie un praf de sare, dar numai daca untul este desarat.

In loc de esenta de rom poti sa folosesti esenta de migdale sau de portocale. Poti renunta complet la esente, dar numai daca folosesti o pudra de caco de foarte buna calitate intens aromata.

In loc de nuci poti sa folosesti migdale, alune, fistic sau stafide.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/22/ciocolata-casa-mica.jpg

  • 500 g lapte praf
  • 300 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 ml apă
  • 70 ml lapte
  • 200 g nuci
  • 1 fiolă cu esenţă de rom

Mod de preparare

PASUL 1: Într-un castronel, amestecă laptele praf cu cacaua. Separat, pune pe foc zahărul împreună cu apa şi laptele. După ce s-a topit zahărul, adaugă untul şi esenţa de rom,in compozitia de pe foc. Amesteca si lasa sa se raceasca putin
PASUL2: Încorporează apoi amestecul de cacao cu lapte praf şi nucile tocate. Amesteca bine pana devine o crema densa si uniforma. Răstoarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Nivelează uşor, după care las-o la rece să se întărească. Îndepărtează folia şi taie ciocolata în pătrate potrivite.

 


Comments

comments

2 thoughts on “Ciocolată de casă

Lasă un răspuns

Sus