Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune

Clafoutis are origini străvechi, iar în varinta oficială se face cu cirese, dar poate fi realizată cu orice fel de fructe cu sâmbure – cireşe, prune, caise, piersici. Clafoutis poate fi preparată şi cu alte fructe, căpşuni, zmeură, corcoduşe, struguri. Cu aceleaşi ingrediente poţi face clafoutis cu legume – cu roşii sau ardei. În acest caz zaharul este eliminat din lista cu ingrediente.

Ingrediente

300-400 grame de prune
100 de grame de făină
100 de grame de zahăr pudră
4 oua mari
250 mililitri de lapte
75 de grame de unt

Preparare

→ Unge cu unt în strat gros o tavă care merge la cuptor. Taie prune în două şi scoate sâmburele.
→ Bate ouăle cu zaharul cateva minute. Adauga laptele şi amestecă bine.
→ Adaugă faina şi omogenizează bine cu un tel în forma de pară ca să nu facă cocoloaşe.
→ La final adauga untul topit dar bine racit.
→ Pune prunele în vasul care merge la cuptor, apoi adaugă crema de clafoutis.
→ Se coace 180° Celsius, aproximativ 25 minute sau mai mult, în funcţie de mărimea tăvii.

→ Clafoutis creşte la copt, aşa că după ce o scoţi din cuptor trebuie lăsată s se aşeze. Trebuie să dea înapoi pentru a avea consistenţa speciala (intre budincă şi cremă de zahăr ars).

→ Se pudrează cu zahăr şi se serveşte simplă sau cu sos de vanilie ori frişcă.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus