Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Clatite americane

Clatite americane

 

Am facut clatite aericane. Cate una pentru fiecare. Noi le-am inceat in sirop cu miere, am presarat nuca macinata si fructe de padure (congelate). De regula clatitele americane sunt cea mai buna solutie pentru micul dejun, dar merg si seara, mai ales ca pot tine loc de cina. Unele dintre ele le poti manca cu pasta de branza, cu piure de avocado sau cu branza sarata rasa.

Oficial clatitele americane se servesc cu sirop de artar. Noi putem folosi, pe langa solutiile deja pomenite orice fel de dulceturi, sos de ciocolata sau de caramel, crema de ciocoalta sau crema de vanile.

Ingrediente:

  • 2 cani cu faina
  • 2 oua
  • 1½ cani cu lapte
  • 2 linguri cu unt topit
  • 3 linguri cu zahar
  • ½ lingurita cu sare
  • 2½ lingurite cu praf de copt

Mod de preparare

PASUL 1 Amesteca intr-un bol mare ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Lasa-le deoparte.

PASUL 2 Bate ouale cu laptele, apoi pune, amestecand continuu, lichidul peste amestecul uscat. Amesteca pana obtii un aluat pufos care curge.

PASUL 3 Daca aluatul e prea gros, pune lapte, putin cate putin. Adauga untul topit si amesteca din nou foarte bine.

PASUL 4 Pune o tigaie la incins, unsa cu ulei sau unt topit, toarna cate un polonic de aluat si lasa sa se prajeasca. Cand se usuca putin pe margini si se desprinde de pe tigaie, intoarce cu paleta.

Sfatul bucatarului Vrei clatite si mai pufoase? Separat, bate albusurile spuma ai adauga-le inaintea untului topit.

Incearca si tortul de clatite

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns