Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Clatite dulci cu branza

Clatite dulci cu branza

Ce spui de o combinaţie între branză dulce şi pufoasa şi coajă de lămâie pentru a face clătite dulci cu brânză? Pentru rezultate optime, utilizează lapte integral, brânză de vaci proaspătă. Iată detaliile, ingredientele şi modul de preparre pentru cătite dulci cu brânză:

Ingrediente
 

5 linguri de unt topit
250 ml. lapte integral
150 de grame de făină
O linguriţă de praf de copt
Un vârf de linguriţă rasă de sare fină
3 oua mari
2 linguri de zahăr tos
1 lingură plină de coaja de lamaie rasă
Extract de vanilie
200 de grame de brânză ricotta (sau 150 de grame de branză de vaci bine bătuta cu mixerul împreună cu o lingură de smântână grasă)
Zahăr pudră, fructe, sau sirop de fructe, pentru servire (opţional).

Preparare

→ Pune untul topit şi laptele într-o cratiţă mică la foc mic, amestecand ocazional, până seîncălzeşte uşor, apoi dă deoparte.
→ Într-un bol, cerne faina împreuna cu praful de copt, sărea şi coaja de lămâie.
→ Puneţi gălbenuşurile de ou, o lingură de zahăr si amesteca pentru a le combina.
→ Adaugă laptele în care ai topit untul (bine răcorit) si adaugă amestecul de făină şi omogenizează doar atât cât este nevoie pentru a le combina (nu amesteca mai mult).
→ Într-un bol bate albuşurile cu a doua lingură de zahăr pănă se întăresc.
→ Adauga branza ăn compoziţia de albuş şi omogenizeaza. Trebuie să rămână cocoloaşe de brânză, deci amestecă puţin. Combină, amestecând doar de câteva ori cele doua aluaturi, cel cu albuş şi brânză, şi cei cu galbenuşuri şi făină.
→ Prăjeşe clătitele într-o tigaie neaderentă, unsă cu puţin unt. Pune aluat, lasă-l să se coacă pe o parte, apoi întoarce clatita cu o spatula.
→ Se servesc imediat cu zahăr pudră, fructe, unt, sau sirop de fructe.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus