Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Compot de rubarbă

Compot de rubarbă

Ingrediente

  • 25 tije de rubarbă
  • 1,6 l apă
  • 8 linguri cu zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lămâie
  • mentă
 

Mod de preparare

PASUL 1: Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i se mai spune), taie-le în  bucăţi de 3-4 cm şi clăteşte-le cu apă rece. 
 
PASUL 2: Separat, într-un vas, pune la fiert apa cu zahărul, adaugă vanilia, iar când dă în clocot, bucăţelele de rubarbă. Lasă să fiarbă în clocot 2-3 minute, apoi dă deoparte şi adaugă din sucul de lămâie (nu turna toată cantitatea dintr-odată, mai ales dacă nu-ţi place gustul mai acrişor) şi mentă. 
 
PASUL 3: Serveşte după ce s-a răcit, iar dacă vrei să păstrezi şi pentru iarnă toarnă compotul fierbinte în borcane sterilizate (fie prin fierbere în apă, fie la o temperatură ridicată, în cuptor), leagă-le bine şi aşază-le într-o cratiţă cu gura cât mai largă.
 
PASUL 4: Adaugă apă în cratiţă, pe lângă borcane, şi pune pe foc mic. Din clipa în care începe să fiarbă, mai lasă maximum 1 oră. Stinge focul şi lasă să se răcească. Pune borcanele în cămară.
 


Lasă un răspuns

Sus