Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor este o reteta perfecta pentru cina. Se face usor si nu are nici o problema in ceea ce priveste caloriile.

Ingrediente pentru 4-6 portii
 

  • 800 de grame de conopida
  • 250 de grame de ciuperci
  • 25 de grame de unt
  • doua linguri cu faina
  • 250 mililitri de lapte
  • doua lingurite de mustar
  • 200 de grame de branza feta
  • trei linguri cu smantana
  • sare, piper negru proaspat macinat, nucsoara
  • trei linguri de pesmet si trei linguri de parmezan ras pentru toppingul crocant

Pasul 1: Fierbe conopida. Scurge conopida si las-o deoparte. Pune untul intr-un vas, pe foc, adauga faina, amesteca si stinge cu lapte. Adauga putina sare, piper si nucsoara si amesteca bine pana ce se leaga putin. Adauga smantana, amesteca si da deoparte.

Supă-cremă de ciuperci

Pasul 2: Pune o lingura de ulei si caleste ciupercile tocate feliute, timp de 2-3 minute apoi da-le deoparte. Pune peste ciuperci mustarul si branza rasa si amesteca-le usor. Adauga sosul alb si amesteca.

Conopida pane

Pasul 3: Pune intr-un vas uns cu unt si tapetat cu o lingura de pesmet buchetelele de conopida fierte. Pune deasupra sosul alb cu branza si ciuperci.

Pizza cu pui si ciuperci

Pasul 4: Amesteca pesmetul cu parmezanul ras si imprastie totul egal deasupra. Coace conopida cu branza si ciuperci la foc moale, timp de 30 de minute. Ultimele 10 minute da focul mai mare sa se rumeneasca frumos.

Un truc: Poti sa folosesti broccoli in loc de conopida.


Lasă un răspuns

Sus