Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Conopida cu sos Bechamel

Conopida cu sos Bechamel

Ingrediente:

  • 1 conopida mare
  • 50 g sunca taiata cubulete
  • sare
  • margarina pentru uns tava
  • faina pentru tapetat

Pentru sos:

  • 80 g unt
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingura cu ulei de masline

Pasul 1: Spala conopida sub jet de apa. Pune-o la fi ert în apa cu sare si ulei de masline.

Pasul 2: Prepara sosul: amesteca pe foc mic untul, faina, laptele, galbenusurile unul cate unul, adauga putin parmezan.

Pasul 3: Cand conopida e fiarta, scoate-o si las-o la scurs. Unge si tapeteaza tava, pune buchetelele de conopida si sunca.

Pasul 4: Toarna sosul si da tava la cuptor pentru o jumatate de ora. Presara restul de parmezan si serveste-o fierbinte.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus