Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cornuri cu dulceata

Cornuri cu dulceata

500 g faina 2 linguri cu margarina
250 ml apa 1 lingurita cu sare
20 g drojdie proaspata 3-4 linguri cu miere sau zahar (pentru uns)
4 linguri cu zahar 1 borcan cu dulceata de rubarba (revent) sau alta dulceata care-ti place
1 lingura cu ulei

Pasul 1: Desfa drojdia in 150 ml de apa calda si o lingura cu zahar si las-o pana cand incepe sa dospeasca (face bule de aer). Intre timp, prepara un sirop din trei linguri cu zahar si 100 ml de apa.

Pasul 2: Pune faina intr-un vas, adauga sare si, in mijloc, drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi framanta bine.

Pasul 3: Cand aluatul a capatat consistenta, pune uleiul si framanta din nou. Lasa aluatul la dospit o jumatate de ora.

Pasul 4: Framanta aluatul din nou, vreo cinci minute, pune-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cam o ora.

Pasul 5: Intinde o foaie rotunda si groasa de un deget si imparte-o in opt triunghiuri. Pune pe fiecare triunghi o lingurita cu dulceata si ruleaza-l de la baza spre varf.

Pasul 6: Aseaza cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si lasa-le putin la crescut, dupa care unge-le cu apa cu zahar sau cu miere si da-le la cuptor cam 20-30 minute.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus