Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cozonac de carne

Cozonac de carne

Nu stiu cine a facut prima data cozonac de carne, dar are toata recunoastiinta mea. Greu de gasit ceva care sa se faca mai repede, sa fie mai bun si mai sanatos si, garantat, pe placul tuturor.

Poti sa faci cozonac de carne din carne de pui, de curcan, din carne de vita sau combinand carnea de porc slaba cu cea de vita.

Cel mai bun este cel care are si carne de vita, dar nici cel de pui sau curcan nu-i mai prejos. Se prepara repede si simplu.

Pentru 10 portii ai nevoie de:
 

  • 600 de grame de carne de vaca macra (tocata)
  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • un cartof
  • un morcov
  • 4 oua
  • sare, piper, putin ulei, doua linguri de pesmet, doua lingurite de pasta de tomate
  • verdeata (patrunjel sau marar sau si una si alta).


Pasul 1:
Incepe prin a unge cu ulei doua tavi clasice de cozonac. Tapeteaza-le cu pesmet.  Curata legumele. Da prin masina de tocat (sau foloseste un robot de bucatarie), legumele: ceapa, morcovul si cartoful. Toaca verdeata. Adauga carnea tocata si amesteca foarte bine cu mana impreuna cu o lingura de ulei.

Pasul 2: Adauga pasta de tomate si cateii de usturoi tocati marunt. Sparge intr-o farfurie ouale, bate-le ca pentru omleta si adauga-le peste amestecul de carne si legume. Amesteca, tot cu mana pana devine o pasta legata. Potriveste de sare si piper.

Pasul 3
: Imparte compozitia, tot cu mana, in tavi. Da la cuptor, 50-55 de minute, la foc mic la inceput, apoi putin mai mare ca sa se rumeneasca.

Pasul 4: Serveste felii de cozonac de carne simple cu salata verde sau cu legume la cuptor. Rece, cozonacelul de carne este perfect cu o felie subtire de paine si o bucata de ardei gras proaspat.


Lasă un răspuns

Sus