Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Crema de alune homemade

Crema de alune homemade

Crema de alune este genul acela de produs pe care dacă l-ai consumat o singură dată, produce dependenţă pe viaţă. produsele din comerţ sunt bune la gust dar pline de aditivi, zahar în exces şi foarte puţină cacao şi urme de alune. Soluţia este să prepari crema de alune, în casă. Poate că nu o să aibă fineţea celei din comerţ, dar cu siguranţă o să fie mult mai sănătoasă şi mult mai gustoasă. Este foarte bine dacă faci cantităţi mici de cremă de alune. De regulă, pentru că nu are conservanţi se păstrează la frigider şi se consumă în 5-7 zile. Înainte de folosire o poţi ţine la temperatură camerei o oră pentru a avea o consistenţă plăcută.

Ingrediente

(pentru un borcan de 250 de grame)
150 de grame de alune crude,
50 de grame de zahăr brun sau o lingură cu miere
3 linguriţe de pudra de cacao
Extract natural de vanilie,
3 linguri de ulei de măsline,
Un praf de sare.

Preparare

→ Pune în tavă alunele şi coace-le pentru cinci minute la foc iute. Mişcă tava la fiecare câteva minute pentru a nu le arde şi pentru a se rumeni uniform.
→ Pune alunele racorite în robotul de bucătărie şi mixează-le. Trebuie să devină o pastă densă, uleioasă. Mixează alunele în etape pentru a nu strica robotul!
→ Dizolva zaharul într-o lingură de apa şi pune siropul peste pasta de alune. Dacă foloseşti miere aceasta se adaugă direct în pasta de alune.  Mixeaza în continuare.
→ Adaugă uleiul de măsline, aromele, sărea şi pudra de cacao şi mixează pentru ultima dată.
→ Pasta rezultată se pune într-un borcan pe care îl poţi păstra la frigider.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus