Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Crema de vanilie

Crema de vanilie

Crema de vanilie este cea mai buna crema din lume. Este extrem de simplu de facut, este foarte gustoasa si se poate folosi in zeci de combinati sau poate fi servita ca atare. Ca si altele din retetele noastre, ingredientele (pentru patru portii mari) si modul de preparare l-am luat din caietul cu retete al bunicii.

Crema de vanilie adevarata nu este cea din plic. Crema de vanilie se face din lapte si vanilie veritabila, care sunt ingredientele esentiale pentru a prepara cea mai buna crema din lume.

Ingrediente

750 de mililitri de lapte integral
100 de grame de unt nesarat
4 galbenusuri de ou
Un baton de vanilie sau esenta naturala de vanilie
4 linguri de zahar
2 linguri cu amidon de porumb sau 3 linguri cu faina.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/08/crema-vanilie-1.jpgPreparare

→ Galbenusurile impreuna cu zaharul se freaca foarte bine, pana ce isi dubleaza volumul. Foloseste mixerul iar in timp ce amesteci adauga incet doua-trei linguri de apa rece. Creama de oua o sa devina fina si zaharul o sa se topeasca mult mai usor. Este foarte important ca zaharul sa fie complet dizolvat.
→ Adauga faina sau amidonul de porumb si amesteca bine.
→ Pune esenta de vanilie in lapte (sau bobitele din pastaia de vanile) si incalzeste lapte putin.
→ Pune laptele caldut in crema de oua, incet in timp ce amesteci si transfera vasul in care se afla crema de vanilie intr-un recipient cu apa fierbinte, care sta pe flacara.
→ Amesteca cu o lingura de lemn permanent pentru a nu se forma cocoloase, pana ce crema incepe sa se ingroase.
→ La final, dupa ce crema a ajuns la consistenta pe care o preferi (cand se raceste se ingroasa si mai mult), adauga untul si amesteca bine.
→ Pune crema in forma si lasa-o sa se raceasca.

Trucuri si sfaturi

→ Crema de vanile o poti servi ca atare in cupe sau cesti decorata cu fructe, sirop de fructe sau/si piscoturi.
→ Poti adauga in crema de vanilie, la final ciocolata topita.
→ In crema poti adauga stafide, bucatele de nuca sau migdale.
→ Crema de vanile poate fi folosita drept crema de tort, dar pentru aceasta este nevoie sa o lasi sa se ingroase putin mai mult si sa dublezi cantitatea de unt.
→ Folosind jumatate din ingrediente, dar tot atata lapte faci un minunat sos de vanile ideal pentru inghetata si prajituri si excelent pentru budinci si sufleuri dulci. (Otilia Ignat)


Lasă un răspuns

Sus