
Cremă de zahăr ars
Timp 90 minute
Calorii 210 kcal
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 8 ouă
- 350 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie Bourbon Dr. Oetker
- sare
Mod de preparare:
Pune 250 g zahăr într-o cratiţă. Caramelizează zahărul la foc mic, după care învârte cratiţa într-o parte şi într-alta, până când fundul şi marginea sunt acoperite de zahărul caramelizat. Dacă vrei să faci în forme speciale, toarnă rapid zahăr caramelizat în fiecare formă și învârtește puțin forma. Lasă-le deoparte.
Separat, fierbe laptele cu un praf de sare, restul de zahăr şi semințele din păstaia de vanilie. Lasă să se răcorească.
Într-un castron, bate ouăle. Adaugă treptat laptele răcorit, amestecând uşor. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în cratiţa tapetată cu zahăr ars (sau în formele speciale). Lasă la cuptor, la foc mic, aproximativ 50-60 de minute. După ce s-a răcorit, răstoarnă cu grijă pe un platou și serveşte, cu siropul strâns în cratiţă.
Știai?
Crema de zahăr ars nu e singură pe lume. Are două surori, crème brûllé și crema catalana, la fel de aromate.
Păstaie de vanilie: http://bit.ly/
Este absolut delicioasa 😉