Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars
Timp 90 minute
Calorii 210 kcal

Ingrediente:
  • 1 l lapte
  • 8 ouă
  • 350 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • sare

Mod de preparare:

Pune 250 g zahăr într-o cratiţă. Caramelizează zahărul la foc mic, după care învârte cratiţa într-o parte şi într-alta, până când fundul şi marginea sunt acoperite de zahărul caramelizat. Dacă vrei să faci în forme speciale, toarnă rapid zahăr caramelizat în fiecare formă și învârtește puțin forma. Lasă-le deoparte.

Separat, fierbe laptele cu un praf de sare, restul de zahăr şi semințele din păstaia de vanilie. Lasă să se răcorească.

Într-un castron, bate ouăle. Adaugă treptat laptele răcorit, amestecând uşor. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în cratiţa tapetată cu zahăr ars (sau în formele speciale). Lasă la cuptor, la foc mic, aproximativ 50-60 de minute. După ce s-a răcorit, răstoarnă cu grijă pe un platou și serveşte, cu siropul strâns în cratiţă.

Știai?
Crema de zahăr ars nu e singură pe lume. Are două surori, crème brûllé și crema catalana, la fel de aromate.

 

Păstaie de vanilie: http://bit.ly/PastaieVanilieBourbon

Comments

comments

One thought on “Cremă de zahăr ars

Lasă un răspuns