Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Crema Zabaglione cu scortisoara

Crema Zabaglione cu scortisoara

Ingrediente:

  • 250g Mascarpone Granarolo
  • 150g crema Zabaglione
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 75ml lapte proaspat
  • Cozonac/ pandispan
  • Pudra de cacao
  • Cafea
  • Fulgi de ciocolata pentru decorat

Pentru crema zabaglione:

  • 6 galbenusuri foarte proaspete
  • 150g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 pahar vin de Marsala

Mod de preparare:

PASUL 1 Pentru crema zabaglione: amestecati galbenusurile cu zaharul si faina intr-un bol metalic. Fierbeti amestecul in bain-marie, adaugati incet vinul Marsala, amestecand continuu, pana obtineti o crema omogena.

PASUL 2 Amestecati crema Zabaglione cu branza mascarpone. Adaugati laptele si scortisoara si continuati sa amestecati pana obtineti o crema omogena.

PASUL 3 Puneti pe fundul unui pahar un strat de cozonac/pandispan insiropat cu vin Marsala sau cafea si acoperiti-l cu crema obtinuta.

Incearca si Pandispan cu ciocolata

PASUL 4 Pudrati cu cacao.

PASUL 5 Repetati aceleasi proceduri si pentru al doilea strat.

PASUL 6 La sfarsit decorati cu pudra si fulgi de ciocolata.
 


Lasă un răspuns

Sus